2010. augusztus 20.

Fék

A sok nyaralás és program után végre itthon vagyunk. Meg kell tanulni lelassulni és itthon is magunkra lelni.
Liza erősen akaratos. Mindig kétely, hogy miért?? Sokszor észreveszem, hogy erős személyesige oka csak a nyafogásra és az, hogy erősen alakul az Énképe. A másik oldal, amire Nagyon oda kell figyelnem, hogy még csak 2 éves elmúlt és figyelmesebb legyek vele, hogy ne várjak el tőle olyan dolgokat, amire még nem képes. ITT főleg a nyafogás leküzdése és a magatartásbeli dolgokra gondolok kizárólag. Beszél, önálló gondolatai vannak, a programokat érti, logikát követ, kettős utasítást is lazán teljesít, térben nagyon jól tájékozódik stb....egyszóval kicsit többet is mutat, mint egy 2 éves, ezért ÉN sokszor túl sokat elvárok tőle. Sokszor az 5 éves testvérével szembeni elvárásokat veszem alapul Lizánál is( ami lehet, hogy  még Csaninak  is magas). Megpróbálok befékezni!

Az alábbi esetnél is lehet, hogy túl magas elvárásaim voltak................., hiszen ő csak 2 éves..........
Orvosnál voltunk, mert lázas volt éjjel nagyon és ment a hasa, másnapra már jobban lett. A doktornőnél visított, dobálta magát. Nem dicsértük meg.., majd CSani kövekezett a vizsgáló asztalon és neki kisebb fájdalmas beavatkozása volt, de Csani hősiesen tűrte egy hang nélkül. Mikor kijöttünk közöltük velük, hogy Csanira nagyon büszkék vagyunk és bátor volt. Lizától megkérdeztük, hogy fájt-e, bántotta-e a doktornő? Nem, de sírtam! Hát mondtuk neki, hogy nagyon csúnyán viselkedett, mert a néni csak segíteni szeretne nekünk. Csani meg is éremli, hogy ugrálóvárba menjen, de Liza nem!!!ÚÚÚ, ez nem tetszett. Többször elmondtuk,( ??? kellett?) majd itthon Liza elém áll:
-TÁdááám, tádámm!! Látod anya már nem sírok (mosolyog és szélesre tárja a karját). Anya nem sírok, mehetünk az ugrálóvárba!!!
Igen Lizácska, de a doktornőnél kellett volna, majd legközelebb nem fog sírni és aztán elmegyünk az ugrálóvárba!!!

Persze azóta nem voltunk a doktornőnél, de ma lehet, hogy látunk ugrálóvárat. Liza pedig nem felejt! Hiba , hogy a higgadt nagyobb tesóhoz mérem néha, hiszen Ő más.Tüzes jellem és olyan, mint az időjárás és egy dinamit keveréke. Nehéz, mert meg kell tanulnom az egyensúlyt, hogy azért középen maradjunk és ne lépjünk egymás lelkébe és fejére.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...