2012. szeptember 20.

Little Red Riding Hood /OKTATÁS/


Sokat gondolkoztam, hogy mit írja a suliról, de annyira más, hogy egyenlőre azt írom le, hogy itt a Csanád osztályában: most mit is tanulnak. Itt un. témakör oktatás van, ami azt jelenti, hogy egy adott szöveget minden tudományágban megpróbálnak kicsit körbejárni.
Csanád őszi első időszaki anyaguk a Piroska és a farkas meséjére épül fel, aminek a tantárgyak közötti magyarázatát megpróbálom leírni. (az iskola által adott információs lapot próbálom lefordítani)
( HASZNÁLOK ÉS ÍROK DIREKT ANGOL SZAVAKAT, MERT ÉN ÍGY TANULOK KÖZBEN!!)

Literacy  (Írás-olvasás tanulás) művelődés
A tanulási fókusza a Piroska és a farkas meséje, amin keresztül feltárják a mese hőseinek személyiségét, különösen kiemelve a farkast. (wolf) A farkast vizsgálva a beszélő szemszögéből és a farkas szemszögéből is.
- Milyen sütit süssünk majd a nagymamának? Milyen helyi gyümölcsből stb?



Phonics (Hangzástan) mivel az angol nem hangelemző,mint a magyar vagyis tehát minden hangot nem úgy ejtünk ki, ahogy le is írjuk, így itt minden szót külön meg kell tanulni, hogyan kell kiejteni!)
mi itthon a Csanival a 3 betűs szavakat gyakoroljuk, de a suliban is 3 max. 5 betűsek
pl. teeth = fogak (kiejtve tít kicsit sz-szel) 
Phonics is taught daily for 20 minutes is a key part  in developing children's reading and spelling
A mese kulcsszavait tanítják napi 20 percben írni is betűzni a gyerekeknek.

Handwriting Kézírás
Heti fél óra.           :-(                   (aki eddig eljutott az olvasásban, annak kiderül, hogy Csani az osztályban különösen szépen ír!!!!)

Maths Matematika
 Our learning in maths will focus on the key areas of counting,  partitioning and rounding numbers. also, we will focus on addition and substraction ensuring that number bonds to 10 and 20 are secure.
 A matematika tanítás kulcs /fontosságú/ területe a számolás és kerekítés, felosztás(szerintem ez a bontás!!!) Fontos az összeadás és kivonás 20-as számkörben. 10-zel ill. 20-ával számolni?
 (sajnos 100-ig számolnak!  erről máskor írok...)
We will be extending the childn's understanding of how Maths is used in everyday life by linking  to our topic through weighing the ingredients for our cakes and using our data handlink skills to find out the most popular flavour cake, etc.
 A matematikát kiterjesztjük a mindennapi életre, tehát összekötjük, hogy a mindennapi életben hol használják a mérést. A mérést és kézügyességet felhasználják, mert a legnépszerűbb tortát majd elkészítik.

Science
A farkas fizikai tulajdonságai, szerepe és helye a táplálékláncban. Rá jellemző tulajdonságok a hétköznapi életben. (gyilkos)

Földrajz
Séta a városban, ahol egy képzeletbeli utat járunk be a mese útján ( Piroskáék háza, erdő, nagymama háza) (azok tulajdonságai, az erdő hangulata). A séta után térkép készítése, madárperspektíva.

Hittan
10 parancsolat, fő kersztény szimbólumok a mese kapcsán

Így épül fel a témakör oktatás. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...