2009. január 13.

Felvegyem?




Liza ma 6 hónapos és 3 hetes Elég régóta várom, hogy valamikor aludjon. Legalább nappal... vagy legalább éjjel folyamatosan pár órát, mert hát fizikailag nem nagyon regenerálódok és sokszor a fáradtság miatt sokszor feszült vagyok. Ilyenkor, ha vannak sírós fejezetek, akár éjjel, akár nappal, akkor mindig át fut az agyamon " felvegyem, hagyjam sírni? talán megnyugszik magától is..." , de nem! Pár másodperc és ott termek, felveszem, kiveszem éjjel a kiságyból, nap közben azonnal megpróbálom elterelni a figyelmét. A sírás a baba kommunikációja és minden sírás fajtával azt üzeni, hogy- figyelj ide nekem valamire szükségem van! Igen figyelek, ha nem tudok szólok az apjának vagy a tesónak, aki azonnal énekel neki. -- Itt vagyunk Liza!!!.....Anya !megnyugodott már ugye?-
Ilyen
esetekben sokszor eszembe jut a Majomszeretet című Ranschburg Jenő cikk. (lásd a Kedvencek között).
Tegnap Limó nagyon ügyesen próbált "kiskutyázni", azaz 4 kézlábra emelkedni. Csani is tanította, mutatta, hogy is kell!
November óta Csani itthon alszik nem az oviban, úgy látom ez lelkileg és egészségileg is jobb neki. Vidám, türelmes, szófogadó fiú. Bár az utóbbi sokszor nem igaz, mert sokszor a játéktól úgy felpörög, hogy nem tud visszaállni. Az elalvások is nehézkesek mostanában.
Liza ma ebédre ( uzsonna lett belőle) céklás-krumplit kapott, amit kicsi őszibarackkal édesítettem. Szoknia kellene a zöldség ízeket is. Az első falatoknál fincsorgott, de 120 g lecsúszott. elég nyűgös és mindent a szájába töm, a cumit is beteszi a szájába. Lehet, hogy jön a foga?

1 megjegyzés:

Csilla írta...

Céklás kép nagyon menő!Nekem is van ilyen! :)
ÉÉÉDES!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...