2011. július 15.

H2O

Ebben a melegben nagyon felértékelődik a víz szerepe és érdekes módon meg is változik a hozzá fűződő viszonyunk minősége. A gyerekek régebben egymás a kádban lefröcskölték biztosan sírás lett a vége... Most vágynak rá és akarják a hűs pancsolást. Csani 10 alkalmas úszástanfolyama sikeresen véget ért. Jól haladt és nagyon sokat fejlődött. Lizácska óriási motivációk közepette 2 alkalommal tudtam úszás szoktatás kis 1/2 órás foglalkozásra beültetni a medencébe lépcsőjéhez. Fő szempont nem is az úszás volt, hanem a közösség és az anya nélküli állapot! Igaz, nagyon boldogan újságolta mindenkinek, hogy már tud merülni! ( 1x!) azóta sokszor merülünk, de nem tudja a száját csukva tartani! Hiába, aki állandóan beszél az nem érti- hogy csukd be a szád! 
Sokat ügyesedett az önállóságban, de jobb edzeni mindkettőnknek az ovira. Még kb. 6 hét a szabadság és jön a kemény rend. A múlt héten 3 délután is anyunál aludtak a gyerekek. Nálunk ez óriási dolog! Liza a harmadik napon már nem sírt az ébredésnél. Szokni kell mindent! Nekem is  jól esett persze.
Visszatérve a vízre Csanit alkalmanként heti 2 x leviszem egy új tanár bácsihoz úszni tanulni. Kell nagyon a mozgás! A mozgás mellett megjelent is hagynom kell az un. nem mozgásos tevékenységeket is. -Anya gépezhetek?-A telefonodat elkérhetem? .... elég ellenzéki voltam, de be kellett látnom nem szabad erősen korlátoznom ezeket a tevékenységeket sem, hiszen kell. Sőt fejlődtem kicsit a tv mesék ügyében is. Vagyis félősebb mesét is hagynom kell a Csanádnak. Most a Kincses bolygó kalózos animációs filmet így néztük meg együtt. ( Liza egész más..) Úgy gondolom, hogy a szóbeli mese  hallgatás is elég gyakori nálunk. Sokat használja a saját képzeletét, így meg kell engedni más élmény lehetőséget is.
Élvezzük a nyarat aktívan és passzívan is :-))




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...