2013. március 21.

Fogorvos- dentist

Mi felnőttek pár éve szépen sorban rendbe tetettük a fogainkat. Már a "bölcsesség fogaink nem bánnám, ha gyorsabban böcsülnének   :-)
Reméltük, hogy Angliában ezzel nem kell a fogászattal törődnünk. Aztán persze  ráharaptam még az ősszel valami magra és reccs. Érzékeny lett egy fogam. Végül most februárban bejelentkeztünk a helyi  fogászatra. Itt is körzetek vannak és oda jelentkezel  elméletileg ahová akarsz, de tudnod kell van magán rendelői rész és állami. Ha van szabad beteghely akkor állományba vesznek. Regisztráltattam magunkat még február elején és most március közepére jegyeztek elő egy állapotfelmérésre. Családostól megjelentünk és szépen mindenkit végig nézett a fogorvos. Persze nem véletlenül előre egy magyar nyelvű fogorvoshoz jelentkeztünk, akit az ősszel ismertünk még meg. Mellettünk lévő kisvárosban lakik a családjával.
Nekünk felnőtteknek 48 Font volt személyenként  az első vizit és az elkövetkezendő kezelések. ( Fél év múlva kontroll.) A gyerekeknek ingyenes természetesen. Liza ügyes volt, de meg kellett ígérnie, hogy eztán most fogat! (eléggé elhanyagoltuk ) Csanádnak épp 4 napja esett ki a második tejfoga! Neki most jönnek az asló őrlői. Szépek a fogai. Első utunk a bolt volt, mert Lizának csajos fogkrém kellett. Nagy hévvel mossa is a fogát azóta.

1 megjegyzés:

Sárkány írta...

De jó! Mi is most voltunk egy hete fogorvosnál. Nagyon rendes volt a doki. Szerencsére a lányoknál minden rendben volt. Látom van elektromos fogkefétek. A kicsiknek az nagyon hasznos!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...