JÖnnek lassan a téli ráérős idők, már akinek van. (Hát 3 óra minimum a gyúrástól a szájbavételig)
Szeretettel ajánlom ezt a receptet. Azért vagyok rá büszke, mert én meg tudom csináni. Anyukám nagyon jól főz és nagyon finomakat tud sütni, de állítólag ezt én Tudom.
Ja a Tesóm piszkált, hogy mindent lefotózom...+ más is.. ezt neki is küldöm, mert egy katt ide és voálá:-)))
Tipp:Minden langyos, meleg helyen kell, hogy legyen. Vagyis, pl. a lisztet, gyúródeszkát, vedd ki hamarébb a spájzból és ne legyen huzat!!
Hozzávalók:
Tészta70 dkg liszt
6-8 dkg cukor
3 tojás sárgája
5dkg élesztő
1/2 lter tej
diónyi mennyiségű olaj
pici só
A tejből ( langyos) kiveszek 2 dl és az élesztőt pici cukorral felfuttatom. ( kb. 20 perc, gyorsabb, ha meleg a hely), majd a tészta többi hozzávalójával LÁgy tésztát készítek. Ragadni fog nagyon először a kezedhez, de aztán szépen összeáll.Majd letekarva meleg helyre rakom, hogy keljen. Be is lehet takarni, ha nincs elég meleg:-))
Töltelék: 25 dkg Ráma,( de aki krémesebben szereti annak 40 dkg is lehet)
4 kiszacskó vaníliás cukor
20-25 dkg cukor
3 tojás fehérje felverve!
Készítés:
1. begyúrjuk a tészták, feélre rakjuk kelni
2. A Masszát elkészítjük, én először felverem a habot, majd mikróban picit megolvasztom a rámát, majd kakaópor, pici só, cukrok és a habot hozzáadom
3. tészta nyújtása:
Én 3 gombócra osztom, majd egyenként kinyújtom, megkenem 1/3 rész krémmel , feltekerem őket
Miután kész a 3 db kakaóval megkent "hurka"
4. Összefonom, beleteszem sütőpapíros vagy szilikonos, vagy vastagon kivajazott kisebb tepsibe
tojással szépen lekenem!!!
5. Nyitott sütőnél még kelesztem, majd mikor Duci felveszem a Hőt 180 fokra és megsütöm, mikor már érzem az illatát KÉSZ! Nem szabad túl sütni, mikor már bele tudok szúrni egy fogfiszkálót és nem ragacsos, akkor jó!
Frissen gyorsan elfogy!
Nem édes, nagyon finom kalácska. Olyan nagymamáink sütötte féle!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése